Tielemans schetst ander beeld van Weiler: Een vertrouwensrelatie, hij luisterde

Tielemans schetst ander beeld van Weiler: "Een vertrouwensrelatie, hij luisterde"

28-03-2018 10:18
7

Onder René Weiler voetbalde RSC Anderlecht zich, weliswaar op een manier die pijn deed aan de ogen, naar de landstitel in 2017. Na een dramatische start van het huidige seizoen mocht de eigenzinnige Zwitser echter zijn biezen pakken. Youri Tielemans probeert een ander beeld te schetsen van zijn ex-coach.

Onder Weiler excelleerde de jonge Rode Duivel, wat hem een toptransfer naar AS Monaco opleverde. "Hij vertelde me dat hij na de titel een zekere verslapping had gemerkt in de groep. Hij had dat trouwens voorspeld. Hij wilde dat de spelers continu probeerden te verbeterenAan het begin van het seizoen stond Anderlecht er niet, was er die sloomheid", vertelt Tielemans bij Sport/Voetbalmagazine.

"Weiler kreeg gaandeweg het gevoel dat de goeie spirit beetje bij beetje terugkwam, dat de spelers zich ervan bewust waren dat ze meer moesten doen. Maar voor Weiler was het te laat. Want wanneer je weer harder gaat werken, duurt het toch nog enkele weken voor dat tot uiting komt in de resultaten. Weiler had die tijd niet", aldus de middenvelder. Na een 2-2 op KV Kortrijk werd de Zwitser de laan uitgestuurd.

Geliefd
Weiler zou geregeld in de clinch gegaan zijn met spelers uit zijn groep, maar volgens Tielemans is daar weinig van aan. "Het klikte met de spelers, er was een echte vertrouwensrelatie. Het gebeurde bijvoorbeeld dat hij afzonderingen schrapte als we hem zeiden dat we liever tijd doorbrachten met de familie. Hij luisterde. Hij had zin om voort te doen in de grootste club van België", besluit hij.