Tielemans over vertrek bij Anderlecht Ik ga niet hypocriet doen

Tielemans over vertrek bij Anderlecht "Ik ga niet hypocriet doen"

27-03-2018 15:25
3

Youri Tielemans verliet afgelopen zomer RSC Anderlecht voor het ambitieuze AS Monaco. In de Ligue 1 kon het RSCA-product nog niet helemaal zijn stempel drukken. Toch is Tielemans fier op zijn transfer naar Frankrijk.

Paars-wit ving maar liefst 25 miljoen euro voor zijn goudhaantje. "Ik ga niet hypocriet zijn en zeggen dat het me koud laat dat ik de duurste uitgaande transfer uit de Belgische competitie werd. Ik kan niet ontkennen dat ik er fier op ben", opent Tielemans in een gesprek met Sport/Voetbalmagazine.

Tielemans is vooral blij dat ‘zijn’ Anderlecht een mooi bedrag ving. "Het is niet het belangrijkste, maar het is iets om trots op te zijn. Wat me het meeste plezier doet, is dat Anderlecht gekregen heeft waar het recht op heeft."

Trots en gelukkig
Het jeugdproduct van de Brusselaars is de club van zijn hart dan ook bijzonder dankbaar. "Ik groeide op bij Anderlecht en de club heeft ontzettend veel in me geïnvesteerd. Uiteindelijk hebben ze met die transfersom gekregen waar ze recht op hebben. Ik ben trots en gelukkig dat ik mijn bijdrage kon leveren met die transfer", besluit Tielemans.