'Manchester United wint strijd om Pools 'wonderkind' (16) van aartsrivaal City'

'Manchester United wint strijd om Pools 'wonderkind' (16) van aartsrivaal City'

26-03-2018 13:30

Manchester United heeft zich voor het nieuwe seizoen versterkt met de zestienjarige Pool Lukasz Bejger, melden diverse media in Engeland. The Mancunians winnen hierdoor de strijd met aartsrivaal Manchester City, dat eveneens achter de beloftevolle verdediger aan zat.

Bejger was in augustus al enkele dagen bij Manchester United, waar hij een trainingsstage afwerkte, melden The Sun en Manchester Evening News. Hierin heeft hij voldoende indruk gemaakt op de huidige nummer twee van de Premier League, die hem een contract heeft aangeboden. Naar verluidt werd de deal al in januari in het geheim bekrachtigd. 'Wonderkind' Bejger kan, na doelman Thomas Kuszczak, de tweede Pool worden die het eerste elftal op Old Trafford haalt.

De komst van de talentvolle centrale verdediger is het volgende resultaat van de koerswijziging die Manchester United heeft ingezet. Oud-middenvelder Nicky Butt is sinds twee jaar verantwoordelijk voor de jeugdopleiding en moet ervoor zorgen dat er meer eigen kweek doorstroomt bij The Red Devils. De 43-jarige Brit haalde eerder al talenten als Tahith Chong (Feyenoord), Aliou Traoré (Paris Saint-Germain) en Arnau Puigmal (Espanyol) binnen.