Scholz heeft boodschap voor medemaats: Persoonlijke ambities aan de kant

Scholz heeft boodschap voor medemaats: "Persoonlijke ambities aan de kant"

26-03-2018 12:00

Afgelopen winter maakte Alexander Scholz de overstap van Standard naar Club Brugge. Daar zou hij meteen een titel kunnen vieren, maar Scholz weet dat de buit nog niet binnen is.

De Deen relativeert de kloof die Club Brugge nu heeft. "Zes punten is goed, maar in de realiteit is dat niet zo veel. Anderlecht blijft volgens mij onze voornaamste concurrent, al is het maar vanwege hun geschiedenis en ervaring. Maar we moeten voor iedereen op onze hoede zijn", vertelt hij in La Capitale.

Er zijn namelijk ook nog outsiders. "Standard bijvoorbeeld, is al zeker van de Europa League en draait op volle toeren. Het Play-Off-systeem is ook gemaakt om grote teams te bevoordelen, om ze een tweede kans te geven. Aan ons om te bewijzen dat we nog steeds de beste zijn."

Na enkele mindere maanden moet Club nu opstaan. "De persoonlijke ambities moeten aan de kant gezet worden voor de collectieve ambities. Als we willen slagen, kampioen worden en de mogelijkheid hebben om Champions League te spelen, dan moet iedereen zich buigen voor het collectief."