'Liverpool is bereid om recordbedrag van 100 miljoen te betalen'

'Liverpool is bereid om recordbedrag van 100 miljoen te betalen'

26-03-2018 11:00

Liverpool is bereid om een astronomisch bedrag neer te leggen voor Timo Werner. Jurgen Klopp heeft maar liefst 100 miljoen euro over voor zijn landgenoot, die ook dit seizoen indruk maakt namens RB Leipzig. 

Volgens het Duitse BILD wil Liverpool Werner koste wat het kost naar Anfield halen komende zomer. Klopp zou al contact hebben gehad met kamp-Werner over een mogelijke transfer. De manager van Liverpool is groot bewonderaar van de 22-jarige Leipzig-spits. Uit gesprekken tussen Werner en de Duitse clubleiding werd al duidelijk dat Werner komende zomer naar alle waarschijnlijkheid een transfer naar de Europese top maakt. 

In de zomer komt Werner met Duitsland in actie op het WK in Ruslan en daarom wil hij graag zijn transfer zo vroeg mogelijk in de transferwindow bezegelen. Om die reden is heeft Klopp nu al de eerste contacten gelegd. Leipzig is overigens stellig over een verkoop van Werner: de Bundesliga-subtopper weigert tot op heden iedere vorm van medewerking. 

De rappe spits ligt tot 2020 vast bij de stuntploeg uit Leipzig. Dit seizoen was hij in 37 wedstrijden goed voor 19 doelpunten. Naby Keïta, een van de andere uitblinkers van Leipzig, maakt komende zomer in ieder geval een transfer naar Liverpool. Die deal werd al in 2017 beklonken. Voor de middenvelder uit Guinee betaalt Liverpool 52 miljoen euro.