Ik vrees dat de supporters van Anderlecht er zijn ingetrapt

"Ik vrees dat de supporters van Anderlecht er zijn ingetrapt"

25-03-2018 07:00
11

Anderlecht gaat een nieuwe start maken onder voorzitter Marc Coucke. Die is deze week zelfs in gesprek gegaan met de supporters. Vooral voor de schijn, zo denkt columnist Nico Dijkshoorn.

De Nederlander vertelt in Het Nieuwsblad dat het Coucke niet om de dialoog te doen was. Dat blijkt volgens hem uit de foto's van het evenement. "Ik kijk naar deze foto en ik zie meteen vijf managers en een pr-man voor me. Ik ruik geen gras. Dit soort dingen, op een paars podium gaan staan met een draadloze microfoon in je hand, wordt verzonnen door mensen die doodsbang zijn voor supporters. Dit doe je op deze manier als je wil uitstralen wie er de baas is. Dit lijkt verdacht veel op communiceren met heel veel tegenzin."

Veel inspraak zullen de fans volgens hem dan ook niet krijgen. "Ik lees dat er maar twee afgevaardigden per supportersvereniging werden uitgenodigd. Nu ben ik zo bang dat die hier zijn ­ingetrapt. Dat ze zich hebben laten verblinden door de gebruikelijke pracht en praal. Die mensen wil ik vragen nog eens goed naar deze foto te kijken. Kijk er drie minuten naar en je voelt wat er mis is."

Dijkshoorn had het liever anders gezien. "Ik zou dit anders hebben gedaan. Ik zou in een frietkot hebben afgesproken. Zonder podium. In zou met de supporters hebben gesproken in een ruimte vol rook en etenslucht. Ik zou ze hebben laten voelen dat het voetbal uiteindelijk van het volk is en niet van mannetjes die een club kopen en dan op een paars podium gaan staan.