Leko haalt stevig uit: 'Dat is onlogisch en onrechtvaardig'

Leko haalt stevig uit: 'Dat is onlogisch en onrechtvaardig'

24-03-2018 18:15
8

In de Kroatische bron Slobodna Dalmacja is er een interview verschenen met Club Brugge-trainer Ivan Leko. Die maakt daar heel duidelijk dat hij geen fan is van de Play-Offs, die Club Brugge misschien wel de titel kunnen kosten.

"Door de reglementen hebben we de helft van onze voorsprong verloren. We starten niet van nul, maar zes punten waarvoor we hebben gewerkt verdwijnen nu als sneeuw voor de zon. België hanteert dit onlogische systeem al acht jaar", aldus Leko.

Leko maakt niet bepaald reclame voor de Play-Offs. "Het systeem kent veel tegenstanders, omdat het onrechtvaardig is. De meeste mensen zijn niet tevreden en proberen het dan ook af te schaffen. Maar het is spannend voor TV-uitzendingen en de toeschouwers. Daarom hebben ze de logica overboord gegooid. Je weet dat in het voetbal de ploeg die de meeste punten haalt kampioen is, toch? Dat is niet zo in België." 

Oneerlijk of niet, Leko gelooft toch in de kansen. "We hebben zes punten voorsprong, toch niet weinig. Ik heb de spelers gezegd dat ze opnieuw moeten bewijzen dat ze de beste zijn. Weinig ploegen gaan een zegereeks hebben, er gaan veel punten verloren gaan."