Vertonghen waarschuwt nu al voor Engeland op het WK: Ook voor de eindzege

Vertonghen waarschuwt nu al voor Engeland op het WK: "Ook voor de eindzege"

24-03-2018 16:02

Als halve Engelsman heeft Jan Vertonghen behoorlijk hoge verwachtingen van Engeland op het komende WK in Rusland. De recordinternational ziet de eilandbewoners, die bij de Rode Duivels in de poule zitten, ver doorstoten.

"Ik heb een deel van de wedstrijd van Engeland tegen Nederland gezien", verwijst Vertonghen in Het Nieuwsblad naar het oefenduel van vrijdagavond, dat door de Engelsen met het kleinste verschil gewonnen werd. "Het was aftastend, soms zelf gezapig. Los van die wedstrijd van gisteren vind ik Engeland een heel goede ploeg, ook voor de eindzege. Ze zitten in onze groep. We zullen ze in de gaten moeten houden", waarschuwt hij.

Toch is niet alles peis en vree over het Kanaal. De blessure van Harry Kane hangt als een zwaard van Damocles boven het hoofd van de Engelse selectie. De goalgetter geraakt normaliter wel fit voor de eindronde, maar in welke vorm hij daar zal verschijnen, is koffiedik kijken. "Dat Kane nu geblesseerd is, vind ik spijtig voor Tottenham", vertelt Vertonghen over zijn ploeggenoot. "Wij zullen ook tegen een fitte Kane moeten spelen op het WK. Het maakt mij allemaal niet uit. Ik zie liefst een fitte Kane, of hij nu tegenstander van ons is of niet."

No Poll