Batshuayi bekent: Ik was verrast, maar dat is keuze van de bondscoach

Batshuayi bekent: "Ik was verrast, maar dat is keuze van de bondscoach"

24-03-2018 15:00
3

Op zaterdagmiddag was er het de beurt aan Jan Vertonghen en Michy Batshuayi om de pers te woord te staan. Een zeer ontspannen Batshuayi kreeg onder meer een vraag over de niet-geselecteerde Christian Benteke.

"Ik was verrast toen ik zag dat Christian Benteke niet geselecteerd was", vertelt hij in Het Nieuwsblad. "Maar goed, dat is de keuze van de coach. Of dat in mijn voordeel is? Neen, want ook als hij erbij was, werd ik opgeroepen. Dat maakt dus geen verschil."

Batshuayi is zelf lekker op dreef in de Bundesliga. "Mijn status bij de nationale ploeg is misschien een beetje veranderd. Maar ik heb hier altijd vertrouwen gevoeld. Of ik ga spelen dinsdag? Geen idee. Daar is nog niet over gepraat. Maar ik voel dat ik dichter bij het niveau van Romelu ben gekomen omdat ik nu vaak scoor. Wie er gaat spelen, dat zien we wel. We hebben ook al samengespeeld."

Over de tegenstander van volgende week kan Batshuayi weinig zeggen. "Ik weet niets over Saudi-Arabië. Oiwaran? Wie is dat? Iemand die scoorde tegen België in 1994? Ja, toen was ik één jaar oud, hé. Maar ik vind het opwindend om voor mijn fans te spelen en voor de Belgische ploeg. Dat we maar één oefenmatch spelen? Dat is misschien een beetje raar, maar ik leg de oefenmatchen niet vast, hé."