32-voudig ex-Rode Duivel: “Als een ploeg me wil, kom ik terug”

32-voudig ex-Rode Duivel: “Als een ploeg me wil, kom ik terug”

24-03-2018 08:15

Momenteel is Romelu Lukaku de spits van de Rode Duivels. In de jaren '90 van de vorige eeuw was dat Luis Oliviera. Hij komt al jaren niet meer in ons land, maar voor een trainersjob wil de voormalig aanvaller van onder meer Anderlecht en Fiorentina graag terugkeren.

Oliviera werd destijds genaturaliseerd om voor de Belgische nationale ploeg te spelen. Tegenwoordig komt de 32-voudig Rode Duivel niet meer in ons land. “Een bezoek aan België moet geleden zijn van 1999, mijn laatste interland”, aldus Oliviera in Het Nieuwsblad.

"Anderzijds, in Brazilië (zijn geboorteland, nvdr) ben ik ook al vijftien jaar niet meer geweest. Elke jaar zeg ik dat ik mijn mama zal verrassen, maar het is er nog niet gekomen. En België, tja … Mijn zoon woont er, mijn broer Jose ook. Misschien dat het trainerschap mij daar kan brengen. Als een ploeg me wil, dan kom ik. Zelfs met de jeugd wil ik werken."

“Weet je, het enige wat me pijn heeft gedaan, is de kritiek die ik in België kreeg. Op het WK in Frankrijk liep het niet. De kwalificaties waren super, de matchen tegen Turkije met Emile Mpenza aan mijn zijde. Op de wereldbeker liep het gewoon niet. Misschien door de emoties: het was mijn eerste WK.”