Westerlo begint meteen goed, leider Roeselare verslikt zich in rode lantaarn

Westerlo begint meteen goed, leider Roeselare verslikt zich in rode lantaarn

25-03-2018 21:18

De Play-Downs konden niet beter beginnen voor KVC Westerlo. In eigen huis was het te sterk voor Union, dat bijzonder zwak voor de dag kwam. Het werd 1-0. Roeselare slaagde er niet in om te winnen in eigen huis.

Westerlo begon als op één na laatste aan de Play-Downs in Eerste Klasse B. Tegen Union moest het wel meteen een goed resultaat neerzetten in de strijd tegen de degradatie. Het begon dan ook met veel aanvallende intenties aan de partij.

Onder andere Jens Naessens en Stephen Buyl kregen enkele goede kansen. Het doelpunt bleef echter op zich wachten. Aan de andere kant kon Union de keeper van Westerlo amper aan het werk zetten.

In de tweede helft bleven de Kemphanen op zoek naar dat doelpunt. Daar werd het een half uur voor tijd dan toch voor beloond. Na een rommelige fase voor het doel van Saussez besloot Naessens in doel: 1-0.

Na het doelpunt kon Union geen vuist meer maken, Westerlo tikte rustig verder. De eindstand werd dan ook 1-0.

Roeselare - Tubeke
Op zondag stonden Roeselare en Tubeke tegenover elkaar. De West-Vlamingen geraakten in hun eerste wedstrijd niet voorbij rode lantaarn Tubeke. Het bleef 0-0 op Schiervelde.

Tubeke loopt daardoor één puntje in op Union. De kloof bedraagt nu nog drie punten. Roeselare staat nog op de eerste plek en heeft twee punten meer dan Westerlo en drie meer dan Union.