Antwerp-sterkhouder moet uit het dal klimmen: Vier écht rotte maanden

Antwerp-sterkhouder moet uit het dal klimmen: "Vier écht rotte maanden"

23-03-2018 12:15

Antwerp kon de afgelopen maanden niet rekenen op verdediger Dino Arslanagic. Die is nu terug na heel wat blessureleed. Arslanagic geeft toe dat hij diep heeft gezeten.

De centrale verdediger kampte met pubalgie, maar dat is nu over. "Ik heb er geen last meer van. Ik train nog altijd wat bij met de kiné om te voorkomen dat het weer opduikt. Gelukkig ligt het nu achter me en hopelijk blijft dat ook zo. Het waren vier écht rotte maanden. Vooral mentaal dan. Hopelijk was het de laatste en de langste blessure uit mijn carrière", vertelt hij in Het Laatste Nieuws.

Antwerp zit momenteel in Spanje voor een stage. "De trainingen zijn vooral tactisch. We spelen vier wedstrijden in negen dagen en dat is niet zomaar. Op training probeert de coach ideeën in te oefenen en die moeten we dan in de praktijk omzetten in die oefenpotten. Dat kan interessant zijn voor de rest van het seizoen."

Arslanagic zag zijn team inmiddels Play-Off 1 missen. "De ontgoocheling is nog niet helemaal doorgespoeld. We hadden Play-Off 1 kunnen halen. De pers had het er vaak over en de spelersgroep geloofde er ook in. Het was toch een kleine tik voor de spelers, staf én de directie dat we het uiteindelijk nog weggaven.

Andere koek
Antwerp is nu veroordeeld tot wedstrijden tegen de 'kleintjes'. "Play-Off 2 is iets totaal anders. Mentaal wordt het moeilijker om ons op te laden, dat heb ik bij Standard en Moeskroen al ondervonden, maar we zijn professionals en hebben uitstekende fans. We zijn het aan hen verplicht om elke match iets te laten zien."