Cercle-baas heeft slecht nieuws voor Club Brugge: Nee, dat doen wij niet

Cercle-baas heeft slecht nieuws voor Club Brugge: "Nee, dat doen wij niet"

23-03-2018 10:45
8

Cercle Brugge heeft sinds vorig seizoen een nieuwe eigenaar: de steenrijke Rus Vadim Vasilyev. Cercle heeft nu dus heel wat geld achter de hand, maar gaan dat niet door ramen en deuren gooien. 

Club Brugge betaalt al geruime tijd veel meer huur voor het Jan Breydelstadion dan stadsgenoot Cercle. Bovendien betaalde het de laatste jaren verschillende keren helemaal zelf voor een nieuw veld. Ondanks de komst van Vasilyev hoeft Club niet meteen te hopen op een andere verdeling.

"Die discussie gaat verder. Ik wil breken met het idee dat AS Monaco snel hier en daar wat geld kan bijpassen. Neen, dat doen we niet. Er is een overeenkomst en die verloopt niet altijd even makkelijk", zo verklaart hij in Het Nieuwsblad.

Er is echter ruimte voor onderhandeling. "Ik twijfel niet dat intelligente mensen elkaar niet kunnen vinden. En die zijn er aan beide zijden. Ieder verdedigt zijn eigen belangen. Zolang dat maar met respect gebeurt. Ik heb Bart Verhaeghe ontmoet, hij heeft me gefeliciteerd met de promotie. We zullen wel tot een compromis komen."