Jonge Duivels geven goede voorbeeld en maken brandhout van Nederland

22-03-2018 20:18

De beloftenploeg van Johan Walem heeft donderdagavond brandhout gemaakt van Nederland. De jonge Duivels wonnen met 1-4 op het veld van onze noorderburen.

Walem begon met een verrassende opstelling aan de wedstrijd. Enkele spelers werden gespaard met het oog op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije op 26 maart. Toch kwamen de jonge Duivels al vroeg op voorsprong. Antwerp-spits Obbi Oulare zette na vier minuten al de 0-1 op het scorebord.

België hield die voorsprong vast tot aan de rust, maar meteen na de pauze kwam Jong Oranje op gelijke hoogte via Groeneveld. Die tegentreffer was een wake-up call voor onze landgenoten, die het gaspedaal stevig induwden. Invaller Cools (Club Brugge) scoorde amper tien minuten na de gelijkmaker al de 1-2. Nadien gingen de kopjes naar beneden bij Nederland. Via Ngoy (Stoke City) en De Sart (Sint Truiden) kon België nog uitlopen tot 1-4.