Mourinho slaat terug na aanval: 'Iedereen met hersenen snapt dat'

Mourinho slaat terug na aanval: 'Iedereen met hersenen snapt dat'

22-03-2018 18:00
2

José Mourinho heeft donderdag nog maar eens uitgehaald naar zijn criticasters. Volgens de manager van Manchester United snapt iedereen met 'hersenen' en 'gezond verstand' dat The Red Devils in een overgangsfase zitten.

Mourinho kreeg heel wat kritiek op zijn behoudende speelwijze. Tot overmaat van ramp werd United door Sevilla uit de Champions League gekegeld. "Ik snap de teleurstelling over de uitschakeling, maar meer dan dat snap ik er niet van", zegt de Portugees tegen CNN.

Volgens Mourinho ondergaan alle grote clubs wel eens een overgangsfase. "In de Premier League staat er één team boven ons. Een team dat de voorbije jaren duidelijk beter voorbereid is op de taak om eerste te staan. We hebben achttien teams onder ons. Eentje boven ons, achttien onder ons", aldus de coach.

"Natuurlijk willen we negentien teams onder ons krijgen, maar dit is de realiteit. Die realiteit is, voor mensen met hersenen en gezond verstand, dat we in een overgangsfase zitten."

Mourinho vindt dat United respect verdient. "We zitten in een overgangsfase. Dat we dan toch presteren wat we vorig jaar hebben gedaan door prijzen te winnen en dat ook dit jaar nog proberen, is een hele goede positie."