STVV heeft strafschoppen nodig, Oostende krijgt in oefenpot hulp van... videoref

22-03-2018 16:55
1

Tijdens de interlandbreak maakten heel wat ploegen er gebruik van om een oefenpot te organiseren. Zo ontving STVV Lierse op Stayen. KV Oostende speelde dan weer een wedstrijd tegen Zulte Waregem.

Op Stayen kregen toeschouwers zoals Yannick Ferrera en Lon Polleunis een doelpuntrijke wedstrijd te zien. STVV-huurling Wolke Janssens opende de score voor de bezoekers uit Lier.

Nog voor de rust kon STVV de gelijkmaker scoren na een strafschop van Babacar Gueye. In de tweede helft vielen er opnieuw twee doelpunten. Megan Laurent zorgde voor de voorsprong van Lierse, maar in de 78e minuut kreeg STVV opnieuw een strafschop. Chuba Akpom zorgde voor de 2-2 eindstand.

Zulte Waregem – KV Oostende
Ook in het Regenboogstadion werd er donderdag gevoetbald. KVO begon het best aan de wedstrijd en werd daar ook voor beloond met een doelpunt. Aleksandar Bjelica opende de score met een knappe lob.

De vreugde was van korte duur. Niet veel later bracht Hamdi Harbaoui beide ploegen weer op gelijke hoogte. Dat leek de ruststand te gaan worden, maar net voor de pauze kon Brecht Capon alsnog voor de 1-2 zorgen.

Videoref heeft invloed
Opvallend moment overigens in de oefenpot. In de tweede helft krijgt Zulte Waregem een strafschop van scheidsrechter Fredrik Geldhof. Bij de partij was er een videoref aanwezig. Na het bekijken van de beelden besloot Geldhof uiteindelijk om terug te keren op zijn beslissing. Het bleef uiteindelijk 1-2.