Voetballegende geeft Martinez scherp advies: ''Die twee zijn koekenbakkers''

Voetballegende geeft Martinez scherp advies: ''Die twee zijn koekenbakkers''

22-03-2018 15:28
6

De Nederlandse voetbalicoon Willem van Hanegem heeft altijd zijn mening over voetbal paraat. Sport/Voetbalmagazine zocht hem op voor de presentatie biografie 'Buitenkant links' en stelde de legende uiteraard vragen over de Rode Duivels. Niet iedere international staat er goed op bij Van Hanegem.

Van Hanegem heeft vooral een duidelijke visie over de invulling van het middenveld. ''Zo zou ik Mousa Dembélé er altijd inzetten. Dat is een geweldenaar. Die bezit alles, behalve scoren.'' Voor sterspeler Kevin De Bruyne heeft 'De Kromme' een andere plaats in gedachten. ''De Bruyne zou ik voor de verdediging zetten. Hoe noemen ze dat? Met de punt naar achteren. Dat is weer zo’n term. Je kunt beter zeggen: hij is de verbindingsspeler. Dan wordt hij de belangrijkste schakel naar voren toe. Want voorin heb je de meeste kwaliteit.''

De Nederlandse analist wil aanvallend voetbal zien en heeft dus niks met zowel Marouane Fellaini als Axel Witsel. ''Die verdedigende balans op het middenveld, zoals ze dat dan noemen, heb je namelijk helemaal niet nodig. Als je zóveel goede spelers hebt, dan ga je toch niet iemand gebruiken die een koekenbakker is vergeleken bij de anderen? Die krullenbollen zijn twee koekenbakkers'', geeft hij zijn duidelijke mening.

Maar wie moet dan de derde middenvelder worden? Van Hanegem vindt het lastig, want hij toont zich ook geen grote fan van Radja Nainggolan. ''Die Radja Nainggolan is wel leuk, maar dat heeft ook te maken met zijn haar. Neen, die derde op het middenveld moet ook een voetballer zijn. En geen 'balafpakker'. Hou toch op. Balafpakker. Als ik in de buurt ben, pak ik een bal af. Toch?'', besluit Van Hanegem op kenmerkende wijze.

Lees ook: Zware uithaal naar voormalig bondscoach: "Wilmots is gewoon een schijterd"