Verborgen agenda's hebben Eurostadion-project gehypothekeerd

"Verborgen agenda's hebben Eurostadion-project gehypothekeerd"

22-03-2018 13:04
3

Dat het Eurostadion er niet aankomt, lijkt nu wel vast te staan. Het stadion kreeg tegenkanting van heel wat hoeken. Bij de KBVB blijft men nochtans achter de plannen staan.

Het was namelijk de KBVB zelf die het voortouw nam. "In juni 2012 was er al een visienota "Groeien en winnen", waarin duidelijk de ambitie werd uitgesproken om tegen 2020 5 nieuwe stadions te bouwen", zegt Dimitri Huygen, projectmanager van Euro 2020 aan VRT News.

"En wanneer bondsvoorzitter François De Keersmaecker in juni 2014 het Bid Book presenteert, kan je er duidelijk lezen dat 'The Belgian national football team will also play its home matches in the Eurostadium'.  Dus er was een zeer duidelijk engagement van de KBVB."

Verborgen agenda's
Na het vertrek van Steven Martens kwam daar echter verandering in. 'Voor Gerard Linard is het dossier geen prioriteit en ondervoorzitter Bart Verhaeghe, tevens voorzitter van Club Brugge, vertelt in "De zevende dag" dat "de Rode Duivels niet in het Eurostadion gaan spelen".'

'Voeg daarbij nog dat Anderlecht zich op een gegeven moment terugtrekt, dat Philippe Muyters zich als minister van Sport twijfelachtig uitlaat over het project en dat ook de premier zich openlijk distantieert van de gang van zaken, en je weet dat de algemene perceptie zich tegen het stadion keert. Er waren veel verborgen agenda's die het project gehypothekeerd hebben', schrijft VRT News.