Het Paasrapport van Club: Bijna perfecte Vormer, dikke buis voor één Bruggeling

Het Paasrapport van Club: Bijna perfecte Vormer, dikke buis voor één Bruggeling

22-03-2018 12:05

Club Brugge kan met een eerste plek in de stand tevreden terugblikken op de reguliere competitie. Heel wat spelers konden overtuigen, maar er waren ook wat teleurstellingen. Het Nieuwsblad maakte een 'Paasrapport' op.

In het 'Paasrapport' staan enkel spelers die meer dan 900 minuten gespeeld hebben dit seizoen. Dat is uiteraard overwegend positief omwille van de goede resultaten. Zo krijgen spelers zoals Ruud Vormer, Hans Vanaken, Brandon Mechele, Anthony Limbombe en Abdoulay Diaby een 8 of meer op 10. Vormer is de grote uitblinker met een 9/10.

Andere basispionnen zoals Marvelous Nakamba, Dion Cools en Wesley Moraes krijgen een 7 op 10. Verrassend is de 7 op 10 voor Jordy Clasie. De middenvelder speelde al enkele goede wedstrijden, maar is toch nog niet zeker van een basisplek. Toch krijgt hij van het dagblad een mooie score.

De minste scores
Daaronder staan andere namen zoals Stefano Denswil (6,5), Emmanuel Dennis (6,5), Benoît Poulain (6) en Jelle Vossen met een 5,5/10. Ethan Horvath, die nu derde doelman is geworden kreeg een dikke buis. Hij haalde amper een 3/10. 'Eigenlijk niet relevant, want de Amerikaan verdween al sinds oktober naar het achterplan na meerdere keren mistasten en een gebrek aan vertrouwen tijdens het seizoensbegin', klonk het streng.