Wie wordt de nieuwe Origi in de WK-selectie? Kandidaat meldt zich aan

Wie wordt de nieuwe Origi in de WK-selectie? Kandidaat meldt zich aan

22-03-2018 11:31

Divock Origi was amper 19 jaar toen Marc Wilmots hem zeer verrassend selecteerde voor het WK 2014. Tovert Roberto Martinez ook een suprise uit zijn hoge hoed? Landry Dimata hoopt alvast van wel.

De 20-jarige Dimata heeft dit seizoen nog geen potten kunnen breken bij het Duitse VfL Wolfsburg. Toch geeft hij de hoop nog niet op. "Waarom niet? In het voetbal kan het zo snel gaan. Je moet altijd klaar zijn. Waarom kan ik geen verrassing zijn in de WK-selectie?", vraagt de spits zich af tegenover La Dernière Heure.

Deelnemen aan het WK is alvast de grote ambitie van de voormalige aanvaller van Standard en KV Oostende. "Alles zal afhangen van mij. Het WK, dat is tegelijkertijd een doel en een droom. Het is het grootste toernooi dat er bestaat. Elke speler wil in zijn carrière een WK gespeeld hebben. Als dat in juni gebeurt, zal ik de gelukkigste man op aarde zijn. Als het later is, ook met veel plezier'', droomt hij van de Rode Duivels.

Dimata kwam dit seizoen zestien Bundesliga-duels in actie, maar wist daar nog geen enkele keer de netten te doen trillen. Ploegmaat Divock Origi, die wel is opgeroepen voor de oefenmatch tegen Saoedi-Arabië, doet beter met vijf treffers in 24 competitieduels.