De Bruyne blikt terug op harde woorden richting Martinez: ''Geen spijt''

De Bruyne blikt terug op harde woorden richting Martinez: ''Geen spijt''

22-03-2018 11:14
5

Kevin De Bruyne zorgde tijdens de vorige interlandperiode voor de nodige opschudding door kritische uitspraken te doen aan het adres van bondscoach Roberto Martinez. De ster van Manchester City vond nog altijd dat het nodig was op iedereen op scherp te zetten.

''We teren nog altijd te veel op ­talent. Zolang er tactisch geen goed systeem staat, gaan we moeilijk­heden blijven hebben tegen landen als Mexico. Het is jammer dat we tot nu toe nog geen oplossing gevonden hebben.'' Dit waren in november de woorden van De Bruyne na het 3-3 gelijkspel tegen Mexico.

Martinez riep De Bruyne op het matje. De Bruyne was overigens niet verrast door de commotie die ontstond na het bewuste interview. ''Nee, ik wist wat de gevolgen ­gingen zijn. Onmiddellijk na dat ­interview belde ik mijn makelaar ­Patrick De Koster. Ik zei hem: Hou je klaar, ik heb gezegd wat ik te zeggen had'', vertelt de Rode Duivel in Het Laatste Nieuws.

Spijt heeft De Bruyne niet. ''Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen en ik accepteer de ­gevolgen. Niemand in de groep heeft mijn woorden trouwens weerlegd. De andere spelers waren alleen maar verrast door de manier waarop ik mijn ongerustheid heb geuit. Maar ik heb het gedaan om de ploeg te ­helpen. Ik wil echt dat iedereen op zijn best is voor het WK'', besluit De Bruyne.

Lees ook: De Bruyne komt met waarschuwing voor Martinez: "Orde op zaken stellen"