'Manager is wanbeleid onder Duchâtelet helemaal beu en verlaat het schip'

'Manager is wanbeleid onder Duchâtelet helemaal beu en verlaat het schip'

Gepubliceerd: donderdag 22 maart 2018 om 10:40do 22-03-2018 om 10:40

De onrust binnen Charlton Athletic, de Engelse club die eigendom is van Roland Duchâtelet, is nog maar eens toegenomen. Manager Karl Robinson heeft ondanks de goede resultaten zijn ontslag ingediend. Dat meldt talkSPORT.

Charlton bezet ondanks de beperkte financiële middelden de negende plaats in de League One. Robinson leverde dus goed werk bij The Addicks, maar wilde simpelweg niet langer meer onder Duchâtelet werken. Duchâtelet weigerde in eerste instantie zijn ontslag te aanvaarden, maar naar verluidt gebeurde dit na aandringen van Robinson op woensdagavond alsnog. Robinson heeft zijn zinnen gezet op de vacante trainerspositie bij Oxford United, de nummer zestien in de stand. Assistent Lee Bowyer maakt het seizoen nu af.

Het vertrek van Duchâtelet is een nieuw negatief hoofdstuk in het onrustige voorzitterschap van Duchâtelet, die de club overigens sinds afgelopen december te koop heeft staan. De zakenman is absoluut niet geliefd bij de fans, die regelmatig tegen zijn beleid protesteren. Door de keuze van Robinson moet Duchâtelet al op zoek naar de negende coach sinds hij in januari 2014 de macht kreeg bij Charlton. Het is nog meer een chaos omdat de club geen CEO en financieel directeur meer heeft. Toeschouwersaantallen zijn bovendien naar een historisch dieptepunt gekelderd, een duidelijk signaal van de achterban.

Volgens talkSPORT heeft Duchâtelet, ook ex-eigenaar van Sint-Truiden en Standard, al meerdere aanbiedingen voor een overname ontvangen, maar nog met geen enkele partij een deal gesloten.


Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws