Onbekend, maar niet voor lang: 'Nieuwe Nainggolan' speelt bij Belgische U21

Onbekend, maar niet voor lang: 'Nieuwe Nainggolan' speelt bij Belgische U21

22-03-2018 08:26
2

Kent u Stephane Omeonga al? Nee? Dat zal in de toekomst mogelijk gebeuren. De middenvelder werd geselecteerd voor de Belgische U21 en is goed op weg om de nieuwe Radja Nainggolan te worden.

De 21-jarige Omeonga klinkt nog niet zo bekend in de oren, maar in Italië kennen ze de middenvelder toch al. Omeonga is een ex-speler van Standard en Anderlecht, maar komt momenteel uit voor het Italiaanse Genoa.

De nieuwe Nainggolain
Bij de Italiaanse middenmoter werd hij al meermaals vergeleken met Radja Nainggolan. "Er zijn misschien wel wat parallellen te trekken, ja", zegt Omeonga.

"Ik ben een technisch begaafde middenvelder, maar heb ook die strijdlust en gezonde agressie in mijn spel. Ik vecht en loop voor elke bal. Radja is natuurlijk een fantastische speler die ik enorm bewonder. Met hem vergeleken worden is dan ook een groot compliment."

De carrières van Omeonga en Nainggolan zijn ook vergelijkbaar. De twee bouwden stap voor stap aan hun carrière, maar braken pas later relatief door. Nainggolan debuteerde op 21-jarige leeftijd in de Serie A. Omeonga, die nu bezig is aan de grote doorbraak bij Genoa lijkt dezelfde weg in te slaan.