Gemiste kans voor Gent en Anderlecht: We dachten aan een uitleenbeurt

Gemiste kans voor Gent en Anderlecht: "We dachten aan een uitleenbeurt"

22-03-2018 07:48
3

Landry Dimata verruilde afgelopen zomer KV Oostende na één seizoen voor het Duitse VfL Wolfsburg. Echt doorbreken kon hij er nog niet. Daar leken Belgische topclubs van te willen profiteren.

Afgelopen winter dachten heel wat Belgische topclubs aan Dimata. De spits stond op de shortlist van onder andere Anderlecht en KAA Gent. "De interesse van de Belgische topclubs heeft me gemotiveerd", zegt Dimata.

De spits wist ook dat het beter moest. "Eerlijk? Toen ik mijn situatie evalueerde kwam ik tot de constatatie dat die allesbehalve geweldig was. Ik ben een realistisch iemand, zelfkritisch ook. Maar het was allemaal wat gecompliceerd", geeft Dimata aan tegenover La Dernière Heure.

Uitleenbeurt
Tot een uitleenbeurt/transfer kwam het niet. Maar zijn entourage dacht er weldegelijk aan. "We hebben aan een uitleenbeurt gedacht", zegt Dimata.

"Maar Wolfsburg wilde me in januari onder geen beding verhuren. Wij dachten dat het voor mij beter was om te vertrekken en meer speelminuten te vergaren, maar de beslissing van de club was duidelijk. Ze hadden me nodig voor het tweede deel van het seizoen, wat ook het geval is", aldus de spits.

De spits zit inmiddels aan zeventien wedstrijden voor Wolfsburg, waarin hij veelal invaller was. Daarin was hij goed voor één assist en nul doelpunten.