De Bruyne komt met waarschuwing voor Martinez: Orde op zaken stellen

De Bruyne komt met waarschuwing voor Martinez: "Orde op zaken stellen"

22-03-2018 07:16
13

Na de wedstrijd tegen Mexico was Kevin De Bruyne kritisch over de aanpak van Martinez bij de Rode Duivels. De middenvelder vond de tactische keuzes niet bepaald geweldig. Die woorden herhaalt hij nu nog eens.

De middenvelder van Man City komt met een duidelijke boodschap voor de bondscoach. "We moeten ons eigen systeem ­creëren", zegt hij in Het Nieuwsblad.

"De richtlijnen moeten duidelijk zijn, zodat alle neuzen in dezelfde richting staan. Zodat ik niet naar voren loop en een ander naar achteren (zoals tegen Mexico gebeurde, nvdr.). Het is aan de coach om ­orde op zaken te stellen. Ik heb er vertrouwen in dat hij dat kan", klinkt het.

Wakker schudden
De Bruyne hoopt dan ook dat de Rode Duivels weer niet teleurgesteld moeten terugkeren van een toernooi. "Ik wil echt dat iedereen op zijn best is voor het WK", geeft hij aan.

"Door mijn status kan ik het me permitteren te spreken. Ik heb meer te zeggen dan de jongere spelers. En ik blijf volhouden dat om het WK te winnen ­alles perfect moet zijn. Ik wil iedereen wakker schudden dat we niet ­dezelfde fouten maken als op het EK in Frankrijk", zegt hij.