Zware uithaal naar voormalig bondscoach: Wilmots is gewoon een schijterd

Zware uithaal naar voormalig bondscoach: "Wilmots is gewoon een schijterd"

21-03-2018 23:19
5

Sport/Voetbalmagazine trok naar Nederland om een bezoekje te brengen aan Willem van Hanegem. Het Nederlandse voetbalicoon gaf zijn ongezouten mening over onze nationale ploeg. En hij was niet mals voor gewezen bondscoach Marc Wilmots.

"Wilmots is gewoon een schijterd. Die werd opeens weer te groot gemaakt", vertelde van Hanegem. "Die was helemaal niks en wint één van z'n eerste wedstrijden tegen Nederland. En dan ging hij plots interessant doen. Hij kon zogezegd bij elke club terecht. Ga dan toch! Als je nu zo'n kans krijgt op het EK, met zo'n lichting, en je gaat het dan weer vergooien... Dat blijft je je hele leven achtervolgen."

Van Hanegem vertelde meteen ook hoe hij het zou aanpakken. "Als Roberto Martínez met die ploeg verdedigend wil gaan spelen, moeten ze hem eruitgooien. Mousa Dembélé zet ik er altijd in. Dat is een geweldenaar. Die bezit alles, behalve scoren. De Bruyne zou ik voor de verdediging zetten, met de punt naar achteren.: hij is de verbindingsspeler. Dan wordt hij de belangrijkste schakel naar voren toe. De verdedigende balans op het middenveld heb je helemaal niet nodig."

"Als je zoveel goede spelers hebt, ga je toch niet iemand gebruiken die een koekenbakker is vergeleken met de anderen? Die krullenbollen (Fellaini en Witsel, red) zijn twee koekenbakkers. En die Nainggolan is ook wel leuk, maar dat heeft ook te maken met zijn haar. Nee, ook die derde op het middenvelder moet een voetballer zijn. Voorin zet ik Hazard een beetje hangend op links. Lukaku in de spits en dan ook die kleine (Mertens, red.). Ik zag hem vroeger bij AGOVV, nooit gedacht dat hij zo goed zou worden", besloot van Hanegem.

Lees ook: "België heeft de beste selectie. Zij kunnen wereldkampioen worden"