Hebben we dan toch een WK-titel beet? België deed het al in 1920

Hebben we dan toch een WK-titel beet? "België deed het al in 1920"

21-03-2018 17:20
1

De ambitie is groot. Onze Rode Duivels worden genoemd als de 'Gouden Generatie' en als mogelijke winnaars van het WK. Een primeur voor ons land. Of toch niet?

Volgens auteurs François Colin en Raf Willems wonnen we namelijk al eens het WK. "Eigenlijk behaalde België in 1920 al de WK-titel”, klonk het bij de boekvoorstelling ‘Honderd Duivelse voetbalfeestjes’.

De auteurs geven aan dat we op de Olympische Spelen van Antwerp in 1920 de finale wonnen van Tsjechoslowakije (2-0). Het eerste WK werd pas gespeeld in 1930, maar de Olympische voetbaltoernooien werden toen wel gezien als de huidige wereldbekers. "Zo was toch de teneur in de internationale pers", zegt Willems in Het Laatste Nieuws.

Colin geeft ook aan dat Guy Oliver, de directeur van het FIFA-museum in Zurich, in de Engelse krant The Guardian ook al heeft gezegd dat de Olympische Spelen voor de wereldbekers moeten gezien worden als echte wereldbekers. "Hierbij roepen we België dan ook uit tot de wereldkampioen van 1920", voegt Willems er nog aan toe.