Coucke richt zich tot Anderlecht-fans: ''We gaan erg streng zijn''

Coucke richt zich tot Anderlecht-fans: ''We gaan erg streng zijn''

21-03-2018 15:56
3

Marc Coucke gaat per 26 maart officieel aan zijn slag als voorzitter van Anderlecht. De opvolger van Roger Vanden Stock wil een goede relatie met de fans en plannde daarom al een onderhoud in om zijn plannen uit te leggen aan de achterban.

Per supportersclub werden twee fans uitgenodigd om naar de ambities van Coucke te luisteren. En die reiken verder dan België. ''Ik maakte van Oostende snel een ­Belgische subtopper, nu wil ik van Anderlecht een Europese subtopper maken. Als PSG of Bayern naar hier komt moet het schrik hebben. Als Porto dat kan, wij ook'', noteerde Het Nieuwsblad de stellige woorden van Coucke.

Coucke ziet een belangrijke rol weggelegd voor de fans. Al stelt de nieuwe sterke man wel duidelijke eisen. ''Ons budget moet sowieso rondkomen zonder transfers. Daarvoor reken ik op de fans. Al zullen we geen geweld of racisme dulden in ons stadion. Roepen op de ref mag wel eens, maar voor de rest gaan we erg streng zijn. We willen een vol sta­dion met positieve fans. De abonnementsprijzen gaan ook niet stijgen, want we hebben een twaalfde man nodig.''