Verheyen schrijft na Svilar nog een toptalent af: ''Zijn kans is voorbij''

Verheyen schrijft na Svilar nog een toptalent af: ''Zijn kans is voorbij''

21-03-2018 15:23
6

Gert Verheyen en de nationale U19 proberen zich de komende dagen te plaatsen voor het EK van 2018. Dat moet gebeuren zonder Mile Svilar en Adrien Bongiovanni, twee opvallende afwezigen in de selectie.

Mile Svilar was al langer uit de gratie geraakt bij Verheyen, maar ook Bongiovanni heeft zich onmogelijk gemaakt in de ogen van de bondscoach. Hoewel de 18-jarige Bongiovanni al zijn debuut maakte voor AS Monaco en als een groot talent wordt gezien, kreeg hij geen oproep van Verheyen. De ex-Rode Duivel is zeer duidelijk over de reden.

"Ik heb hem vier keer opgeroepen en geen enkele keer is hij kunnen komen. Twee keer mocht hij niet van Monaco, één keer was hij geblesseerd en de laatste keer had hij zijn paspoort vergeten. Voor mij is zijn kans voorbij bij deze generatie. De volgende campagne mag hij misschien nog terugkomen", is Verheyen in La Dernière Heure streng voor de spits.

De jonge Duivels begonnen de eliteronde in Spanje overigens met een erg zure nederlaag tegen hun leeftijdsgenoten uit Frankrijk.