Eredivisie-Belg wil niks weten van Nederlands paspoort: ''Dat nooit''

Eredivisie-Belg wil niks weten van Nederlands paspoort: ''Dat nooit''

Gepubliceerd: woensdag 21 maart 2018 om 15:00wo 21-03-2018 om 15:00

Stijn Wuytens is aan een uitstekend seizoen bezig met AZ Alkmaar, dat de derde plaats bezet in de Nederlandse Eredivisie. Van de succesvolle basiself is Wuytens de enige speler die deze week niet is opgeroepen voor de nationale ploeg. Dat zet de centrale verdediger aan het denken.

''Het is fantastische voor alle jongens en de club. Jammer dat ik er niet bij ben'', toont onze 28-jarige landgenoot zich toch enigszins jaloers bij AZTV. Wuytens beseft dat hij pech heeft wat betreft de concurrentie, in vergelijking met zijn ploegmaats. ''Het is gewoon een fantastische lijst met spelers. Dan moet je echt uitzonderlijk presteren om erbij te zijn.''

Wuytens droomt wel van een oproep voor de Rode Duivels. ''Het zit ergens heel ver in mijn achterhoofd. Het zou mooi zijn mocht het een keer gebeuren, maar als je realistisch kijkt naar alle namen weet je gewoon dat het heel moeilijk wordt'', toont Wuytens zich eerlijk.

Met uitzondering van een seizoen Beerschot speelt Wuytens al zijn hele loopbaan in Nederland. In principe zou hij een Nederlands paspoort aan kunnen vragen om eventueel voor Oranje uit te komen, waar hij meer kans zou hebben. Die optie sluit Wuytens direct uit. ''Dat gaat niet gebeuren. Ik ben Belg en dat zal ook nooit veranderen'', spreekt Wuytens duidelijke taal.

Plaats een reactie

Wankstar123 +2359
woensdag 21 maart 2018 om 18:35
Iedereen verdient wel eens een kans! Ik denk niet dat hij onder moet doen voor bijvoorbeeld Boyata
Vind ik leuk
Udovic +42
woensdag 21 maart 2018 om 21:44
Wuytens is niet zo’n heel sterke verdediger. Hij moet het vooral hebben van zijn inzichtelijke kwaliteiten, het spel te lezen, weten wanneer in te stappen en goed te anticiperen. In de rechtstreekse duels legt hij het af, dan is goed te zien dat hij van oorsprong een middenvelder is. Hij mist daarvoor de pure duelkracht.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws