Rode Duivel verklaart weigering Anderlecht: Het trok me gewoon meer aan

Rode Duivel verklaart weigering Anderlecht: "Het trok me gewoon meer aan"

21-03-2018 12:37

Momenteel maakt hij het mooie weer bij Tottenham Hotspur. De carrière van Mousa Dembélé had er echter anders kunnen uitzien. Ook Anderlecht wilde de middenvelder in het verleden aantrekken. Hij wees de Brusselaars echter af.

Dembélé debuteerde in 2004 bij Germinal Beerschot. Na één seizoen had hij de clubs voor het uitkiezen, waardonder Anderlecht. "Ik had verschillende opties. Ik had toen met Anderlechttrainer Frankie Vercauteren gesproken", zegt Dembélé.

"Maar er waren meerdere teams die belangstelling toonden. Ook in het buitenland, en dat was ook best wel interessant. Maar ik liet het een beetje open. Ik dacht nooit: ik moet zoals die speler zijn. Of: ik moet voor Real Madrid of Barcelona voetballen", zegt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Buitenlands avontuur
De middenvelder koos uiteindelijk voor Willem II en niet Anderlecht.  "Ik vond Willem II een mooie club en zij speelden ook Europees voetbal, in de UEFA Cup. Vroeger keek ik vaak naar het Nederlandse voetbal op Studio Sport, en ik vond dat veel mooier ogen dat het Belgische voetbal."

"Ze waren ook verder in de infrastructuur. Dat trok mij gewoon veel meer aan. Het was een gemakkelijke keuze voor mij, want ik dacht dat ik daar meer van het voetbal zou kunnen genieten dan bij Anderlecht", besluit hij.