Broos ziet oppermachtig Club Brugge: 'Veelbetekenend dat men bij RSCA klaagt'

Broos ziet oppermachtig Club Brugge: 'Veelbetekenend dat men bij RSCA klaagt'

Gepubliceerd: woensdag 21 maart 2018 om 13:05wo 21-03-2018 om 13:05

Hugo Broos is weer aan de slag in ons land. De veteraan is sportief directeur bij KV Oostende. Zijn laatste job in België dateert van 2011, toen hij trainer van Zulte Waregem was. Hij heeft op die korte tijd grote veranderingen gezien.

Hij zag vooral dat het niveau in België slechter is dan toen. "Globaal gesproken kan ik moeilijk zeggen dat het Belgisch voetbal er sindsdien op vooruit is gegaan", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Eén ploeg heeft daarvan volgens hem kunnen profiteren. "We blijven ieder jaar geplunderd worden en onze beste spelers worden niet altijd door dezelfde kwaliteit vervangen. Dan krijg je competities zoals deze: met een enorme overmacht van Club Brugge", zegt Broos.

De andere concurrenten komen volgens hem niet meer aan Club. "Door het verval van Anderlecht, het moeilijk terugkomen van Standard, Genk… Het is veelbetekenend dat bij Anderlecht de coach klaagt over een gebrek aan kwaliteit, terecht, terwijl dat een club is die altijd garant stond voor kwaliteit. Het niveau van het Belgisch voetbal moet dringend omhoog", aldus Broos.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws