Anderlecht moet 'nieuwe Eto'o' kans geven: Hij is beloftencompetitie ontgroeid

Anderlecht moet 'nieuwe Eto'o' kans geven: "Hij is beloftencompetitie ontgroeid"

21-03-2018 11:45
12

Lukasz Teodorczyk hervond in de laatste weken voor Play-Off 1 zijn neus voor doelpunten, maar met Mohammed Dauda heeft RSC Anderlecht misschien wel nóg een goalgetter achter de hand. Bij de beloften maakt de youngster gigantische sier.

Dat de Ghanees het doel weet staan, is een understatement. In de reeks van de U21 zit hij momenteel aan 29 goals in 25 wedstrijden. Nog straffer: sinds de start van de beloftenversie van Play-Off 1, trof Dauda vijftien keer raak op acht wedstrijden, bijna twee per wedstrijd dus. Geen wonder dat zijn makelaarsbureau oordeelt dat hij klaar is voor het A-elftal.

"Als je 29 doelpunten maakt in 25 duels, dan ben je de beloftencompetitie ontgroeid", windt Sacha Em­pacher van Spocs er geen doekjes om in Het Nieuwsblad. "Hij heeft nu matchen op het hoogste niveau nodig. Hopelijk kan dat bij Anderlecht. Anders kan een uitleenbeurt of een andere oplossing noodzakelijk zijn."

Dauda maakte reeds zijn debuut onder Hein Vanhaezebrouck. Zowel tegen KV Mechelen als Sint-Truiden kreeg hij een invalbeurt voor de kiezen. Of de razendsnelle aanvaller, niet toevallig vaak vergeleken met Samuel Eto'o, ook in Play-Off 1 zijn kans krijgt, valt nog even af te wachten.