Dembélé maakt grote sier ... als middenvelder: Nooit een pure aanvaller gevoeld

Dembélé maakt grote sier ... als middenvelder: "Nooit een pure aanvaller gevoeld"

21-03-2018 11:11
5

Mousa Dembélé beleeft een topseizoen zonder weerga. Week in week uit domineert de Rode Duivel het middenveld van Tottenham Hotspur. Niet slecht voor ... een jongen die zijn opleiding genoot als aanvaller.

Het verhaal van Dembélé is bekend: doorheen zijn carrière werd hij eigenlijk steeds verder achteruit getrokken, tot hij zijn beste positie vond, op nummer zes. "Martin Jol vroeg me hoe ik tegenover een rol als verdedigende middenvelder zou staan", herinnert de Antwerpenaar zich bij Sport/Voetbalmagazine. "Hij dacht dat het een ideale positie voor mij was, omdat ik dan mijn verdedigende kwaliteiten kon tonen maar tegelijkertijd ook nog af en toe mijn aanvallende bijdragen kon leveren."

"Ik stond er meteen voor open, want het was een positie waarover ik eerder al eens had nagedacht. Achteraf gezien heb ik me misschien nooit een pure aanvaller gevoeld. Als ik mezelf vergeleek met de andere aanvallers, voelde ik dat zij een grotere drive hadden om te scoren. Ik was ook al blij als ik een assist gaf. Toen ik op het middenveld ging spelen, voelde het direct natuurlijk. It made more sense", aldus Dembélé.

Totaalpakket
Al wil onze landgenoot niet gezegd hebben dat hij een slechte aanvaller was. "Ik denk dat ik een bepaald soort spits kan zijn met specifieke kwaliteiten. Maar als aanvaller had ik het gevoel dat ik moest wachten tot mensen mij gingen bedienen, zeg maar. En ik wilde meer betrokken zijn in het spel: ballen afpakken, dribbelen, passes geven en niet alleen maar wachten op die ene kans", geeft hij toe.