Ferrera klaagt amateurisme bij KV Mechelen aan: Er was niets voorzien

Ferrera klaagt amateurisme bij KV Mechelen aan: "Er was niets voorzien"

21-03-2018 10:54
2

KV Mechelen degradeerde na een rampseizoen uit Eerste Klasse A. Op het veld liep er heel wat mis in de voorbije maanden, maar ook extrasportief stond de club niet op punt, onthult Yannick Ferrera.

De Brusselaar was de eerste van drie coaches die Malinwa deze jaargang (tevergeefs) aanstelde. Hij schrok van het amateurisme in Mechelen. "Een voorbeeld: bij KV Mechelen was het de gewoonte dat de spelers op wedstrijddagen anderhalf uur voor de aftrap op de club moesten zijn. Er was niets voorzien om de spelers samen te laten eten", vertelt Ferrera aan Sport/Voetbalmagazine.

"Ik heb meteen een aantal wijzigingen doorgevoerd: samenkomst drie uur en 45 minuten voor de match en een kwartier later werd iedereen aan tafel verwacht om te eten. De spelers apprecieerden dat en de dames in de keuken deden hun best in moeilijke omstandigheden, maar ik weet dat sommige mensen op de club dachten: 'voor wie neemt hij zich eigenlijk?'", aldus de werkloze trainer.

Terreinen
Niet enkel het eten leverde frustratie op. "Nog zoiets: in de competitie spelen we op velden die kort gemaaid en besproeid zijn", reikt Ferrera een ander voorbeeld aan. "Ik heb wel duizend keer vriendelijk gevraagd of we thuis het veld op dezelfde manier konden onderhouden. Ik heb de algemeen directeur zelfs gesmeekt er de greenkeeper over aan te spreken. Maar er werd niets gedaan. Na een jaar moest ik nog elke dag vechten om een perfect grasveld te krijgen."