'Belgische club wil huidige coach vervangen door Verheyen'

'Belgische club wil huidige coach vervangen door Verheyen'

21-03-2018 07:00
3

KV Oostende haalde onlangs Hugo Broos binnen als technisch directeur. De voormalig trainer zal bij KVO de sportieve lijnen uitzetten. Op dit moment is Adnan Custovic nog trainer bij de Kustboys, maar daar kan snel verandering in komen.

Broos liet bij zijn officiële voorstelling weten dat het één van zijn eerste taken is om de situatie van Custovic te bekijken. De Bosniër ging eerst grondig geëvalueerd worden, vooraleer over te gaan tot een beslissing. Volgens Het Nieuwsblad is het vertrouwen in Custovic echter klein. Zo wil Broos graag een andere naam binnenhalen.

Zo wil Broos graag Gert Verheyen in huis halen als nieuwe coach. De huidige trainer van de Belgische U19 is klaar om zijn kans als hoofdtrainer in het clubvoetbal te grijpen. Een gesprek tussen club en trainer vond nog niet plaats, maar daar komt mogelijk snel verandering in. Naast KV Oostende is er nog een – niet nader genoemde – club geïnteresseerd in de 47-jarige ex-Rode Duivel.

Kortrijk als uitweg?
Custovic zal normaal gezien Play-Off 2 afwerken, maar nadien hoopt KVO dat KV Kortrijk een uitweg biedt. De Kerels raken er voorlopig maar niet uit met Glen De Boeck. De Bosniër werd al meermaals genoemd als alternatief. Voorzitter Joseph Allijns polste zelfs al bij Custovic.