Rode Duivels krijgen bijzondere raad mee: Luister niet naar de trainer

Rode Duivels krijgen bijzondere raad mee: "Luister niet naar de trainer"

Gepubliceerd: dinsdag 20 maart 2018 om 21:40di 20-03-2018 om 21:40

Kunnen we deze zomer een wereldtitel vieren voor de Belgen? De Nederlandse coryfee Willem van Hanegem gelooft van wel. Hij hoopt echter vooral dat de topspelers zelf de touwtjes in handen nemen.

Van Hanegem draagt op om vooral niet te luisteren naar instructies. "België heeft de beste selectie. Zij kunnen wereldkampioen worden. Maar schrijf met grote letters op: luister alsjeblieft niet naar de trainer. Dat meen ik", klinkt het in Sport/Voetbalmagazine.

Van Hanegem heeft dat geleerd van zijn eigen bondscoach. "Die gasten moeten het lekker zelf regelen onderling. Dan geef je mekaar ook verantwoordelijkheid. Dat is iets wat ik op het WK van 1974 van Rinus Michels heb geleerd. Hij riep ons bij hem, voor de eerste wedstrijd van het WK. Allemaal. Ik wilde net gaan tennissen met Piet Keizer dus ik kom binnen met een racket in mijn hand. Zegt ie: 'Wil je gaan tennissen?' Ja. 'Nou, ga maar tennissen.' Maar ik moest toch hier komen? 'Wat moet ik zeggen tegen jou dan? Wat je moet doen? Dan denk je meteen: hé, slim bedacht. Op dat moment legt hij de verantwoordelijkheid bij mij."

"Daar heb ik nog vaak bij stilgestaan. Als je die spelers de ruimte geeft om het onderling te bespreken met elkaar, met de héle selectie, dan komen zij er samen wel uit. Hoe wil je spelen? Wie speelt er op welke positie in zijn kracht? En zorg dat je van elkaar weet wie wat doet. Als zij dáár uitkomen, dán wordt het een team. Dan kan België wereldkampioen worden. Ondanks de trainer."

Lees meer over:Rode DuivelsBelgië

Poll

Wordt België wereldkampioen in Rusland?

(474 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws