Utrecht-Belg gaat aankloppen bij technische staf: 'Verdien een basisplaats'

Utrecht-Belg gaat aankloppen bij technische staf: 'Verdien een basisplaats'

Gepubliceerd: dinsdag 20 maart 2018 om 16:02di 20-03-2018 om 16:02

Cyriel Dessers vindt het niet gek dat hij dit seizoen te maken heeft gekregen met een dipje. De Belgische spits van FC Utrecht zat dit seizoen regelmatig op de bank. Dessers moet het vaak doen met late invalbeurten. 

In augustus scoorde de goaltjesdief op zijn debuut, uit tegen ADO Den Haag. "Ik werd meteen op de cover van VI gezet als dé revelatie van de Eredivisie, terwijl ik maar een paar wedstrijden terug op het hoogste niveau had gespeeld", blikt Dessers terug in het Algemeen Dagblad. 

"Dat was een beetje te veel van het goede eerlijk gezegd. Ik heb prima aangehaakt, maar weet van mezelf ook heel goed dat ik nog heel veel moet leren."

De laatste maanden zitten Dessers vooral op de bank. "Ik ben niet het type dat de rotte appel uit gaat hangen. Dat zit niet in me. Al ga ik nu, denk ik, wel met de trainer praten. Dat doe ik al veel met Marinus Dijkhuizen, onze spitsentrainer, maar ik wil ook wel weten waar ik aan toe ben. Ik denk dat ik het qua rendement goed doe. Mijn ritme is goed. Ik maak doelpunten als ik inval. Een nieuwe basisplaats zou een mooie beloning zijn. Die verdien ik ook, vind ik."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws