OFFICIEEL: Raman zien we voorlopig niet meer terug in de Jupiler Pro League

OFFICIEEL: Raman zien we voorlopig niet meer terug in de Jupiler Pro League

20-03-2018 15:42
6

Er is een definitief einde gekomen aan de samenwerking tussen Standard en Benito Raman. Het Duitse Fortuna Düsseldorf heeft de optie tot koop in het huurcontract gelicht, zo meldt Standard via de officiële kanalen.

Het was de afgelopen maanden al overduidelijk dat Fortuna Düsseldorf al zeer te spreken was over de prestaties van Raman. De Duitse tweedeklasser verlengde in januari nog de uitleenbeurt met één extra seizoen. Nog geen twee maanden later heeft Düsseldorf beslist om Raman te kopen. Het is niet bekend hoeveel Standard ontvangt voor de 23-jarige aanvaller.

Raman werd gezien als een toptalent bij AA Gent en maakte al op 16-jarige leeftijd zijn debuut voor de Buffalo's. Nadien werd hij uitgeleend aan Beerschot en KV Kortrijk om te rijpen. De jeugdinternational kende in 2014/15 nog een sterk seizoen bij Gent, maar daarna ging het bergafwaarts qua speeltijd en prestaties. Gent wilde af van het enfant terrible en verhuurde hem een half jaar aan Sint-Truiden, waar hij geen potten kon breken.

Het was in de zomer van 2016 dat Standard hem voor 800.000 euro verrassend overnam van Gent. Met zes goals in 32 optredens wist Raman bij de Rouches evenmin te imponeren. De Luikenaars hadden na één seizoen genoeg gezien en vonden met Düsseldorf een oplossing. Raman leeft helemaal op in Duitsland, waar al hij negen keer trefzeker was in 21 competitieduels. Mede dankzij zijn goals is zijn werkgever koploper en hard op weg naar de Bundesliga.