39-voudig Rode Duivel gelooft niet meer in WK-kansen: ''Ga op vakantie''

39-voudig Rode Duivel gelooft niet meer in WK-kansen: ''Ga op vakantie''

20-03-2018 15:14
1

Roberto Martinez heeft al laten weten dat zijn WK-selectie van 23 spelers voor een overgroot deel uit de huidige kern gaat komen. Dat is slecht nieuws voor eventuele kandidaten die niet zijn geselecteerd voor het oefenduel met Saoedi-Arabië. Nicolas Lombaerts is één van hen en ziet de zaak somber in.

Lombaerts koos afgelopen zomer bewust voor KV Oostende, want de verdediger hoopte zich door weer veel aan spelen toe te komen opnieuw in de kijker te spelen van de bondscoach. Dat is hem niet gelukt. "Of ik nog aan de Rode Duivels denk? Neen. Zelfs als er nog een aantal geblesseerden vallen, zal de coach eerder jonge spelers oproepen. Voor mij is het over'', zegt een weinig hoopvolle Lombaerts tegenover La Capitale.

Al weigert hij al een officieel punten achter zijn interlandloopbaan te zetten. "Natuurlijk, ik zal nooit een selectie weigeren. Maar ik ga in de zomer op vakentie, ik heb wel nog niet geboekt. Roberto Martinez is mij nog nooit komen bekijken bij KV Oostende, dus...", klinkt het veelzeggend.

De 33-jarige Lombaerts maakte in mei 2006 zijn debuut voor de nationale ploeg. Nadien verzamelde hij nog 32 caps, waarin hij drie keer het net wist te vinden. Lombaerts ging mee naar het WK van 2014, maar liep het daaropvolgende EK mis door een hamstringblessure. Nadien kwam hij nog slechts twee keer in actie voor de Rode Duivels. Zijn laatste interland dateert bijvoorbeeld al van 29 maart 2016.

Lees ook: Martinez laat in zijn kaarten kijken over WK-voorbereiding: "Dat heeft geen zin"