Martinez bespreekt de tegenstanders op het WK: ''Niet evident voor Engeland''

Martinez bespreekt de tegenstanders op het WK: ''Niet evident voor Engeland''

20-03-2018 14:22
5

Het grote aftellen richting het WK voetbal in Rusland is begonnen. In minder dan drie maanden beginnen de Rode Duivels aan hun missie. Roberto Martinez besprak dinsdag alvast de drie opponenten uit de groepsfase: Panama (18 juni), Tunesië (23 juni) en Engeland (28 juni).

Martinez wil nu al voor onderschatting waken. "Ik ben onder de indruk van de manier waarop Panama zich kwalificeerde. De spelers hebben al heel wat verwezenlijkt voor hun natie. Ook hun bondscoach (Hernán Darío Gómez, nvdr.) heeft ervaring op grote tornooien. Het wordt een competitieve eerste wedstrijd, we moeten niet naar de ranking kijken'', aldus de Spanjaard.

Ook Tunesië ziet Martinez niet als een makkelijke opponent. ''Daarnaast heeft Tunesië en goede mix. Je hebt er zeker wat talent rondlopen. Ze hebben niets te verliezen en komen zonder twijfel gemotiveerd naar Rusland."

België - Engeland is natuurlijk het topaffiche in deze groep. Martinez kijkt uit naar deze clash. "De match tegen Engeland wordt interessant, met vele spelers die ploegmaats van heel wat Rode Duivels zijn. Er zijn geen geheimen'', aldus onze keuzeheer. Martinez benoemde ook al plus- en minpunten bij de Engelsen. ''De Premier League is een zware competitie, dus is het niet evident om spelers op een groot tornooi fit te krijgen. Engeland heeft nu wel een hechtere groep dan vroeger. Ze rekenen minder op hun individueel talent.''

Lees ook: Martinez laat in zijn kaarten kijken over WK-voorbereiding: "Dat heeft geen zin"

No Poll