Licentiedossiers doorgelicht: '11 van de 24 profclubs kregen opmerkingen'

Licentiedossiers doorgelicht: '11 van de 24 profclubs kregen opmerkingen'

20-03-2018 13:50
9

Alle profclubs dienden onlangs hun licentiedossier in voor het seizoen 2018-2019. Op een definitieve uitspraak is het nog even wachten. Wel werden de dossiers al eens doorgelicht door licentiemanager Nils Van Brantegem. Hij kwam met minder goed nieuws voor enkele clubs, aldus Het Nieuwsblad.

Van de 24 profclubs mogen er dertien op hun twee oren slapen. Zij zullen – zonder verrassende ontwikkelingen – zonder problemen hun licentie voor het komende seizoen krijgen. Voor elf anderen is dat net iets anders. Zij kregen verschillende opmerkingen mee, de ene al wat kleiner dan de andere.

Voor Lierse SK ziet het er penibel uit. Zonder overnemer is de kans vrijwel onbestaande dat ze hun licentie krijgen. RSC Anderlecht kreeg ook enkele opmerkingen, maar dat is te wijten aan de overname van Marc Coucke. In totaal kregen zes 1A-clubs opmerkingen mee, zij weten wat hen te doen staat.

Positief advies:
Club Brugge, Charleroi, AA Gent, RC Genk, Antwerp, STVV, Waasland-Beveren, Lokeren, Eupen, KV Mechelen, Cercle Brugge, Oud Heverlee Leuven, Beerschot-Wilrijk

Kregen opmerkingen:
Lierse, KV Oostende, KV Kortrijk, Zulte Waregem, Moeskroen, Westerlo, Anderlecht, Standard, Roeselare, Union, Tubeke