Anderlecht had Stanciu kunnen verkopen voor 30 miljoen euro

"Anderlecht had Stanciu kunnen verkopen voor 30 miljoen euro"

Gepubliceerd: dinsdag 20 maart 2018 om 10:15di 20-03-2018 om 10:15

Nicolae Stanciu is in Tsjechië eindelijk weer furore aan het maken. De Roemeen doet het uitstekend bij Sparta Praag. Zijn makelaar Anamaria Prodan ziet dat Anderlecht dus nog een mooie bonus kan krijgen... al had hij veel meer kunnen opleveren.

Anderlecht krijgt nog vijftien procent op het totaalbedrag van zijn volgende transfer. Zo zou het zijn oorspronkelijke investering van 8,2 miljoen euro nog kunnen recupereren. De Tsjechen betaalden afgelopen winter al vijf miljoen euro.

"Anderlecht zal zijn broek inderdaad niet scheuren aan Nicolae", aldus Prodan in Het Laatste Nieuws. "Maar mocht de club een béétje in Nico's welzijn geïnvesteerd hebben, dan had het hem voor 30 miljoen kunnen verkopen in plaats van voor vijf. Dat Anderlecht díe rekening maar eens maakt", klinkt er straffe taal.

Bij Sparta Praag heeft Stanciu inmiddels drie goals gemaakt, hij heeft ook nog twee assists. Afgelopen weekend was hij nog beslissend in de derby tegen Slavia Praag.Plaats een reactie

Freddyploiks +13305
dinsdag 20 maart 2018 om 10:18
Ik denk eerder 80 miljoen.
Die makelaar blijkt hét probleem te zijn waardoor Stanciu gefaald is. Is duidelijk zot gemaakt door die kwast...
Vind ik leuk
Brubru +3995
dinsdag 20 maart 2018 om 10:24
Misschien was hij gewoon niet geschikt voor Anderlecht of onze competitie. Zou niet de eerste speler zijn die elders wel presteert. Er kan 1 trainer zijn die het niet ziet maar meerdere ?
Vind ik leuk
dinsdag 20 maart 2018 om 10:35
Beetje zoals milivojevic die nu spelmaker is bij cristal palace al schat ik stanciu hoger in
Vind ik leuk
dinsdag 20 maart 2018 om 13:34
Die makelaar is niet het probleem. Anderlecht was het probleem. Bij zijn ex-club speelde hij goed. Bij Anderlecht waren ze direct al op hem aan het morren dat ze meer verwachtten en bij zijn nieuwe ploeg speelt hij opnieuw goed. En zwijg over het feit dat hij speelt in een competitie waar het niveau lager ligt. Ligt het niveau in België dan zo hoog? Alle onze ploegen lagen er heel snel uit in Europa. En Brugge werd ook niet uitgeschakeld door een topploeg he, maar door een ploeg uit een zogezegde mindere competitie. Waarom zou Stanciu wel kunnen scoren bij zijn vorige en huidige ploeg en niet tegen pakweg Waasland-Beveren of Eupen of Moeskroen? Toch niet vanwege hun hoge niveau? En jij denkt er anders over maar hij heeft veel te weinig op zijn beste positie mogen spelen en kreeg veel kritiek te verwerken. Hij werd nog amper opgesteld voor Nieuwjaar. Hij heeft een paar minuten meer mogen spelen dan Beric en daar is iedereen het over eens dat die niet voldoende kansen gekregen heeft. Stanciu is een speler met een goede dribbel, een goede pas in de voeten, een goed schot ook. Maar ja, men geloofde niet in hem. En het is zoals zijn makelaar zei, als Stanciu zich kon tonen bij Anderlecht zouden ze er rond de 30 miljoen voor kunnen krijgen. Dat vind ik ook. Als Tielemans en Dendoncker al zo'n bedragen waard zijn, dan is dat idem voor Stanciu mocht hij zich in de kijker gespeeld hebben. Maar men koos bij Anderlecht voor Hanni en we weten allemaal hoe dat afgelopen is.
Vind ik leuk
Brubru +3995
dinsdag 20 maart 2018 om 15:27
Stanciu kreeg wel degelijk speelkansen genoeg. Alleen was hij dan bijna altijd de zwakste schakel.
Vind ik leuk
dinsdag 20 maart 2018 om 16:07
Ik ben daar helemaal niet met akkoord. Hij kreeg dit seizoen welgeteld 340 minuten. Dat is nog niet eens 4 matchen. Dat noem ik geen kans krijgen. Zelfs Harbaoui die zei dat hij bij Anderlecht geen kansen kreeg, die speelde nog meer dan Stanciu. Zelfs Morioka heeft nu al meer gespeeld dan Stanciu tot de winterstop... Nog 40 minuten en zelfs Ganvoula heeft al meer gespeeld dan Stanciu... Zelfs spelers als Amuzu en Sambi hebben ongeveer evenveel gespeeld. En Hanni die speelde 1801 minuten. Dat komt overeen met 20 volle matchen. En dan durf je nog zeggen dat iemand met nog geen 4 matchen, dat die kansen genoeg gekregen heeft. Even serieus blijven he.
Vind ik leuk
Brubru +3995
dinsdag 20 maart 2018 om 17:24
Stanciu zat daar vorig jaar ook al hoor.
Vind ik leuk
dinsdag 20 maart 2018 om 20:33
Verleden seizoen werd hij veelal op de linkerflank uitgespeeld. Dat is niet zijn positie. En toen kreeg hij bakken kritiek. Dit seizoen kreeg hij nog eens geen 4 matchen de kans. Dan eens op de bank, dan in de basiself. Hanni die loopt te knoeien maar die wel mag blijven staan. Weer op de bank. Eens een kwartier mogen invallen als ze met twee of drie goals al achterstaan, dan geblesseerd. Enfin als zelfs Harbaoui meer gespeeld heeft en Beric bijna evenveel gespeeld heeft als Stanciu, dan weet je het wel. De ploeg draaide ook niet goed he. Een Teo zonder fut en vertrouwen, een rechterflank die niet deftig bezet was, idem op links. Kums die niet goed in zijn vel zat. Niet gemakkelijk om dan wel uw niveau te halen.
Vind ik leuk
JanB +6423
dinsdag 20 maart 2018 om 10:33
Over welk niveau heeft men het dan ?
Wat stelt die Tsjechische voetbalcompetitie voor ?
Vind ik leuk
Buster +17
dinsdag 20 maart 2018 om 10:36
Dat zijn vijgen na Pasen vind ik.
Vind ik leuk
Boerken +7574
dinsdag 20 maart 2018 om 10:53
In ditgeval voor Pasen!
Vind ik leuk
Minunten +402
dinsdag 20 maart 2018 om 11:04
Het ging over die van vorig jaar.

En inderdaad, hij presteerde onder de verwachtingen, dus goed voor alle partijen dat dat hoofdstuk afgerond is.
Vind ik leuk
Riddlin +2506
dinsdag 20 maart 2018 om 11:13
Zal dan toch geen 30 miljoen euro zijn
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws