'Ik vind het echt ongelooflijk dat er getwijfeld wordt aan zijn kwaliteiten'

'Ik vind het echt ongelooflijk dat er getwijfeld wordt aan zijn kwaliteiten'

19-03-2018 22:58
2

Peter Vandenbempt begrijpt niet dat er getwijfeld wordt aan de kwaliteiten van Thibaut Courtois. Dat vertelde de analist maandagavond tijdens de uitzending van Extra Time.

"Tot een half jaar geleden dacht ik dat we bij de nationale ploeg twee uitstekende doelmannen hadden. Als ik de laatste maanden bekijk, en dan vooral wat daarover geschreven is in het buitenland, denk ik dat wij intussen twee prutsers hebben", vertelde Vandenbempt.

“Klopp heeft er zijn werk van gemaakt om Mignolet naar de bank te verwijzen. Het rotatiesysteem werd zelfs afgevoerd sinds Karius onder de lat staat. En dan was er afgelopen week Courtois, de nummer één van de nationale ploeg. Hij kende een moeilijke avond in Camp Nou, maar schudde toch nog een aantal mooie saves uit z’n mouw.

"Natuurlijk ging het helemaal fout in het begin van de match. Een bal die niet binnen mag, maar het kan de beste overkomen. Ik wil gewoon zeggen dat het heel snel kan gaan. Courtois werd toch beschouwd als één van de beste doelmannen van de wereld. Ondertussen wordt hij steeds meer in vraag gesteld, vooral in de Engelse media.”

"Terwijl Courtois de lat de afgelopen jaren enorm hoog heeft gelegd, met veel geweldige reddingen, maar dan vooral in het shirt van Atlético Madrid. Daar maakte hij deel uit van een goed verdedigend geheel. Bij Chelsea heeft hij twee moeilijke seizoenen gekend. Ik vind het echt ongelooflijk dat er plots getwijfeld wordt aan de kwaliteiten van Courtois", besloot Vandenbempt.