Anderlecht-youngsters zijn klasse apart: Buffalo's krijgen er vier om de oren

Anderlecht-youngsters zijn klasse apart: Buffalo's krijgen er vier om de oren

Gepubliceerd: maandag 19 maart 2018 om 21:31ma 19-03-2018 om 21:31

De beloften van RSC Anderlecht hebben een geweldige stap richting landstitel gezet. Tegen AA Gent, tot voor deze speeldag nummer drie in het klassement, wonnen de Brusselaars makkelijk: 4-0.

De zege werd grotendeels bewerkstelligd in vijf spectaculaire minuten voor de pauze. Tussen minuut 36 en 41 zetten de Anderlecht-youngsters drie doelpunten op het scorebord. Eerst trof Mohammed Dauda raak, waarna Nelson Azevedo wist te verdubbelen nog voor de Gentenaars met de ogen konden blinken. Enkele tientallen seconden later was het opnieuw prijs: 3-0 en de bezoekers met een mokerslag de kleedkamers in.

Wie na de pauze nog op een half mirakel had gehoopt, kwam bedrogen uit. Nog voor het uur maakte Dauda, wie anders, de vierde voor paars-wit. De Ghanees zit nu aan achttien (!) goals in zijn laatste tien wedstrijden. De Buffalo's konden nadien geen vuist meer maken, al kregen ze in het ultieme slot nog dé kans op de eerredder. Moustapha Bokoum miste echter.

Anderlecht telt nu 23 punten na negen speeldagen. Dat zijn er liefst twaalf meer dan Gent. Sporting Lokeren telt een puntje meer dan de regiogenoten, al hebben de Waaslanders wel nog twee wedstrijden te goed. 

Plaats een reactie

THOR4ever +3090
maandag 19 maart 2018 om 21:56
Waarom wordt Douda niet opgesteld in de eerste ploeg?
Vind ik leuk
Carola +240
maandag 19 maart 2018 om 23:05
Dat durven ze niet hij zal wel mogen mee doen als er 12 gekwetst zullen zijn
Vind ik leuk
Basvyncke +882
dinsdag 20 maart 2018 om 06:57
Nu Teo weer scoort zal het heel moeilijk worden om een kans te krijgen. Waarom hij geen kans kreeg toen het heel slecht ging na nieuwjaar is een raadsel... Enkel Hein kent het antwoord
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws