Is het gedaan met matchen illegaal te streamen? Pro League gaat in de aanval

Is het gedaan met matchen illegaal te streamen? Pro League gaat in de aanval

19-03-2018 16:25
15

Wie het Belgisch voetbal legaal live wil volgen, heeft een abonnement op Telenet of Proximus nodig. Illegaal nemen er heel wat fans hun toevlucht tot illegale streams. De Pro League hoopt die in de toekomst te bannen.

Vanaf maandag lanceert de Pro League campagne tegen audiovisuele piraterij van Jupiler Pro League beelden op het internet. De Pro League gaat de strijd niet alleen aan. Het werkt immers samen met LaLiga, die al jaren tegen piraterij op het internet strijdt.

LaLiga gaat onder meer een specifieke onderzoeksunit oprichten. Deze moet illegale beelden van de Jupiler Pro League op het internet opsporen. Het team start maandag en stopt er pas mee aan het einde van dit seizoen.

De Pro League meent het serieus. Het sloot ook een overeenkomst met Google om zo gebruik te kunnen maken van de zogenaamde 'Youtube Content ID'-applicatie. Op die manier is het eenvoudiger om illegale video's te rapporteren en te laten verwijderen.

De strijd tegen streams mag duidelijk wat kosten. De Pro League spendeert liefst 115.000 euro aan de strijd. Dat meldt Tim De Neve, journalist bij Belga.