Wordt sfeer in het Koning Boudewijnstadion verpest? 'Zo luid en irritant'

Wordt sfeer in het Koning Boudewijnstadion verpest? 'Zo luid en irritant'

19-03-2018 15:15
4

De bekerfinale was één grote tegenvaller. Naast de belabberde partij, het niet al te beste veld én de matige veilgheidscontrole bij de supporters, is de kritiek op het geluid in het Koning Boudewijnstadion ook groot.

Chef sport Ludo Vandewalle is niet te spreken over het geluid in ons nationale stadion. 'In het Koning Boudewijnstadion verwarren ze al meerdere jaren lawaai maken met het creëren van sfeer. Dat gebeurt wel in meer Belgische stadions maar in Brussel is het wel heel extreem', klinkt in het Nieuwsblad.

Kunstmatige sfeer
Zo wordt de muziek volgens Vandewalle veel te luid gezet voor én na de wedstrijd, waardoor de fans amper zelf ambiance kunnen creëren. 'Je hoort jezelf nauwelijks praten, laat staan dat je de supportersgezangen kunt waarnemen. Zo irritant luid en een stadionspeaker die vooral zichzelf amuseert.'

De voetbalbond krijgt dan ook de gouden raad om het voorbeeld van bij het clubvoetbal te volgen. 'Fans zorgen nochtans voor echte sfeer, niet dat kunstmatig gedoe. In Engeland en in Brugge spelen ze klassiekers in aanloop naar de aftrap. Je hoort de fans tenminste nog', besluit Vandewalle.

LEES OOK'Het was een draak van een bekerfinale, maar dat was nog het minste'