De Bock praat over zijn Engelse transfer: Dat is geen juiste weergave

De Bock praat over zijn Engelse transfer: "Dat is geen juiste weergave"

19-03-2018 13:35
2

Laurens De Bock zit momenteel bij Leeds United, dat geen kans meer maakt op promotie naar de Premier League. Erg is dat volgens De Bock niet. The Championship is ook al een heel grote uitdaging.

De Bock speelt namelijk lang niet altijd in Engeland. "In het begin heb ik veel gespeeld, maar daarna kwam er een nieuwe trainer. Ik heb dan enkele matchen niet meegedaan, maar twee weekends geleden stond ik weer in de basis", vertelt hij aan Sporza.

De linksachter heeft zich sowieso moeten aanpzssen. "Of ik een aanpassingsperiode nodig gehad heb? Als je lange tijd in België gespeeld hebt, dan is dit toch een heel andere competitie. De matchen zijn veel fysieker en intensiever. Het is meer vechtvoetbal. Het opbouwen zit er niet echt in: er wordt veel met de lange bal gespeeld en er zijn veel stevige spelers. Maar dat ligt me wel."

Het niveau bij Leeds is volgens De Bock niet te onderschatten. "Ik denk dat de gemiddelde ploeg sterker is dan de gemiddelde ploeg in België. Club Brugge en Anderlecht zouden ook meedraaien bovenin, maar ik denk dat Wolverhampton en Middlesbrough in België zeker zouden meespelen voor de titel. De term tweede klasse schrikt sommigen af, maar het is geen juiste weergave van het niveau."

Lees ook: "Ik heb gedacht aan een carrière zoals Simons"