Onthuld: ref Lardot rekende helemaal fout tijdens Genk - Standard

Onthuld: ref Lardot rekende helemaal fout tijdens Genk - Standard

19-03-2018 12:30
24

De supporters van Racing Genk waren afgelopen zaterdag helemaal niet blij met ref Jonathan Lardot. Die gaf niet alleen geen rood aan Christian Luyindama, maar zou ook veel te weinig blessuretijd hebben bijgerekend. Klopt als een bus, zo weet Het Nieuwsblad.

In totaal liet Lardot dertien minuten bijtellen in de vier periodes samen, maar Het Nieuwsblad herbekeek de wedstrijd en kwam tot een duidelijke conclusie: Lardot heeft liefst zes minuten te weinig laten voetballen.

"Blessurebehandelingen, wissels, tijdrekken: die verloren tijd moet in principe allemaal bijgeteld worden. Ref Lardot liet in totaal ook bijna 13 minuten extra spelen, maar wij namen de chrono erbij en stelden vast dat dat eigenlijk niet genoeg was. In totaal had er zo'n negentien minuten bijgeteld moeten worden. Er werden zes minuten te weinig bijgeteld", staat er te lezen.

Vervelend voor Racing Genk, al is het niet ongewoon dat niet alle verloren tijd terug wordt bijgeteld. Tijdrekken is al langer een plaag, ook al omdat het vaak lijkt te lonen.