Club Brugge-supporter laat zijn ongenoegen blijken: Is dat zoveel gevraagd?

Club Brugge-supporter laat zijn ongenoegen blijken: "Is dat zoveel gevraagd?"

19-03-2018 10:30
10

Club Brugge domineerde tot dusver het seizoen, maar in Play-Off 1 zal het toch nog vol aan de bak moeten. De twaalf punten voorsprong op Anderlecht zijn herleid naar zes. Bijzonder pijnlijk, ook voor Gilles D. van supportersvereniging Blue Army. Hij kroop dan ook in de pen.

Veel fans van Club kunnen niet lachen met dat 'oneerlijke' systeem. "Ongelooflijk dat alle teams, ook Club, daar destijds mee ingestemd hebben. De hebzucht voor grotere TV gelden, werkte verblindend voor de mogelijke sportieve gevolgen."

"De enige die baat hebben bij het systeem van puntenhalvering, zijn de kleinere ploegen met een zo goed als maagdelijk palmares. Om ooit, dankzij die puntenhalvering, te kunnen profiteren van een dip van één van de grotere ploegen net tijdens die acht weken Play-Offs. Elke gelijkenis met bestaande ploegen berust helemaal niet op louter toeval". Een duidelijke verwijzing naar AA Gent dus.

Er is wel licht aan het einde van de tunnel. "Er wordt nu gesproken over een competitiehervorming. Het opnieuw afschaffen van de Play-Offs, en al zeker van de puntenhalvering. Maar de besprekingen rond die hervormingen, beginnen meer en meer gelijkenis te krijgen met de Belgische politiek. Veel geroep, veel verschillende meningen, grote uitspraken, en het is maar de vraag of er uiteindelijk werkelijk iets zal veranderen."

Gewone competitie
Deze fan wil duidelijk terug naar het klassieke systeem. "Een gewone, simpele, standaard, maar vooral eerlijke competitie. Zoals in alle andere landen. Zoveel is dat toch niet gevraagd? In elk ander Europees land was Club twee weken geleden al voor de derde keer in vier jaar tijd kampioen geworden… Niet slecht geboerd. Maar gelukkig maken ze het in België spannend, wie zou er anders nog naar TV kijken…"

"Voetbal in België moet de enige business zijn die ermee wegkomt om totaal niet te luisteren naar de wensen van haar klanten. Wij dus, de trouwe abonnees die elke match, elke maand en elk seizoen opnieuw trouw op post zijn. Want liefde maakt blind, en wij houden van onze Club. Dus gaan we ons er straks weer aan zetten. Onze opgebouwde voorsprong gehalveerd. Richting tafel. Alle jetons inzetten op Blauw-Zwart. En hopen dat de roulette ons gunstig gezind is."